
Der er mange muligheder for danskundervisning og hos os kan du finde netop det tilbud, der passer dig.
Vores ordinære undervisning foregår på tre spor: DU1, DU2 og DU3 og du kan gå i skole på Sprogcentret om dagen eller om aftenen. Du visiteres ind på den rigtige danskuddannelse, når du kommer til det første interview på Sprogcentret.
Den ordinære danskundervisning relaterer sig til CEFR - Den Fælles Europæiske Referenceramme for sprog
Vi opretter også særlige hold for virksomheder, landbrug og lignende. Disse hold kan undervises på virksomheden, hvis det ønskes.
Danskuddannelse 1
Mål
Målet med DU1 er, at du lærer dansk på et niveau, så du for eksempel kan klare ufaglært arbejde og kan klare dig på dansk hos lægen, når du køber ind, til forældremøder og i andre almindelige situationer i Danmark.
Indhold
Vi har fokus på dit mundtlige sprog, men du lærer også at læse og skrive lette tekster på dansk, og du lærer om dansk kultur og det danske samfund.
Vi bruger blandt andet grundbøger, romaner, avisartikler, film og internettet i undervisningen. Du vil også komme med på nogle ekskursioner og til kulturelle arrangementer.
Emner
Vi arbejder med sproget ud fra forskellige emner under overskrifterne: arbejde, uddannelse samt hverdagsliv og medborgerskab.
Moduler
Danskuddannelse 1 består af 6 moduler. Modul 1-5 slutter med en modultest, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul.
Modul 6 afsluttes med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 1.
Undervisningstilbud hvornår?
Sprogcenter Skive tilbyder undervisning dag eller aften. Om dagen starter vi som regel kl. 8.15. Du går til undervisning 3 dage om ugen i 12 lektioner. Går du til aftenundervisning får du 6 lektioner om ugen. Vi underviser mandag og onsdag aften og begynder kl.18.00.
Danskuddannelse 2
Mål
Målet med DU2 er, at du kan få et arbejde og klare dig på det danske arbejdsmarked eller tage mere uddannelse i Danmark og at du kan deltage aktivt i det danske samfund.
Indhold
Vi arbejder meget med dit mundtlige sprog, så du bliver god til at tale og forstå dansk i hverdagen og vi arbejder også med at læse og skrive lettere tekster, beskeder og ansøgninger. Du lærer også om dansk kultur og det danske samfund.
Vi bruger blandt andet grundbøger, romaner, avisartikler, film og internettet i undervisningen. Du vil også komme med på nogle ekskursioner og til kulturelle arrangementer.
Emner
Vi arbejder med sproget ud fra forskellige emner under overskrifterne: arbejde, uddannelse, hverdagsliv og medborgerskab.
Moduler og Danskprøve 2
Danskuddannelse 2 består af 6 moduler. Modul 1-5 afsluttes med en modultest, som du skal bestå, før du kan fortsætte til næste modul.
Danskuddannelse 2 afsluttes med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 2.
Undervisningstilbud hvornår?
Sprogcenter Skive tilbyder undervisning dag eller aften. Om dagen starter vi som regel kl. 8.15. Du går til undervisning 3 dage om ugen i 14 lektioner. Går du til aftenundervisning får du 6 lektioner om ugen. Vi underviser mandag og onsdag aften og begynder kl. 18.00.
Danskuddannelse 3
Mål
Målet med DU3 er, at du kan få et arbejde og klare dig på det danske arbejdsmarked eller tage mere uddannelse i Danmark.
Indhold
Vi arbejder med dit mundtlige sprog, så du bliver god til at tale og forstå dansk og vi arbejder også med at læse og skrive tekster, beskeder, ansøgninger med mere. Desuden fokuserer vi på dansk grammatik og udtale. Du lærer også om dansk kultur og det danske samfund.
Vi bruger blandt andet grundbøger, romaner, avisartikler, film og internettet i undervisningen. Du vil også komme med på nogle ekskursioner og til kulturelle arrangementer.
Emner
Vi arbejder med sproget ud fra forskellige emner under overskrifterne: arbejde, uddannelse, hverdagsliv og medborgerskab.
Moduler og Danskprøve 3
Danskuddannelse 3 består af 5 moduler. Modul 1-4 slutter med en modultest, som du skal bestå for at komme videre på næste modul.
DU3 afsluttes efter modul 5 med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 3.
Studieprøve
Efter Prøve i Dansk 3 kan du måske fortsætte på modul 6 i op til ni måneder og afslutte med Studieprøven, der er én af adgangsbetingelserne til videregående uddannelser. Du skal dog kunne afslutte såvel skriftlig som mundtlig Prøve i Dansk 3 med et rigtig godt resultat.
Sprogcenter Skive kan desværre ikke tilbyde undervisning på Studieprøveniveau. Er du interesseret i at tage Studieprøven, kontakt Sprogcenter Viborg eller Sprogcenter Holstebro.
Undervisningstilbud hvornår?
Sprogcenter Skive tilbyder undervisning dag eller aften. Om dagen starter vi som regel kl. 8.15. Du går til undervisning 3 dage om ugen i 15 lektioner. Går du til aftenundervisning får du 6 lektioner om ugen. Vi underviser mandag og onsdag aften og begynder altid kl. 18.00.
Dansk for ansatte på virksomheder
Som selvforsørgende udlænding har du ret til 3 år og 9 mdr. danskundervisning. Hold øje med tilbud fra Sprogcenter Skive i din e-Boks.
Tre forskellige danskuddannelser
Sprogcenter Skive tilbyder 3 forskellige danskuddannelser. Danskundervisningen er bygget op som tre forskellige uddannelser med hver sin eksamen.
Du bliver indkaldt til en visitationssamtale / et interview på sprogcentret, og bliver visiteret ind på den danskuddannelse, der passer til dig.
Læs mere om de forskellige danskuddannelser.
Danskuddannelse 1 er for dig, der ikke har lært at læse og skrive på dit modersmål.
Danskuddannelse 2 er for dig, der har en kort eller mellemlang skolebaggrund.
Danskuddannelse 3 er for dig, der har en mellemlang eller lang uddannelse.
Undervisningstider
Vi tilbyder både dag- og aftenundervisning.
Dagundervisning foregår tre dage om ugen mellem kl. 8.15 og 12.50.
Aftenundervisning foregår to dage om ugen: mandag og onsdag mellem kl. 18.00 og 20.35
Økonomi
Hvis du er kommet til Danmark for at arbejde, er du selvforsørgende, og skal betale depositum.
Du er selvforsørgende, hvis du
- studerer eller arbejder i Danmark
- er ledsagende ægtefælle
- er familiesammenført med en dansk statsborger efter EU-reglerne
- er au-pair
Danskundervisningen på Sprogcenter Skive er gratis for flygtninge og familiesammenførte.
CEFR - Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog
Hvad er CEFR?
Common European Framework of References for Languages (CEFR) er et almengyldigt system for at vurdere sprogniveauer. Det er udviklet af Europarådet og er i dag bredt anvendt til at beskrive indlæring af fremmedsprog i hele verden. Det kan anvendes til alle sprog og giver uddannelsesinstitutioner og lærere klare retningslinjer for sprogundervisning.
På samme måde anvendes CEFR til at vurdere, om du har de efterspurgte sprogkompetencer, når du eksempelvis søger ind på en uddannelse eller søger et job.
Læs mere om CEFR (på engelsk) - åbner i nyt vindue
Niveauerne i CEFR
CEFR deler sprogkompetencer op i seks niveauer: A1, A2, B1, B2, C1 og C2. Her beskriver vi kort, hvilke sproglige kompetencer du har på hvert niveau. CEFR’s niveaubeskrivelser sætter de overordnede rammer for, hvad du vil lære på hvert af vores kurser. De er vores rettesnor, når vi planlægger hvert enkelt kursus og vælger materialer og undervisningsmetoder.
I løbet af kurset vil vi også hele tiden forholde os til CEFR, når vi evaluerer din indlæring så den sikrer at både du og dine holdkammerater når det ønskede niveau. Når du afslutter et danskkursus hos os, får du et diplom, så du kan dokumentere dit dansksproglige CEFR-niveau.
Modulsystemet i Danskuddannelserne
Modulerne i Danskuddannelserne til voksne udlændinge relaterer sig til niveauerne i CEFR